Σοκολατάκια δημητριακών

Όταν μιλάμε για δημητριακά, στο μυαλό μας έρχεται ένα μεγάλο μπολ γεμάτο με γάλα και νιφάδες κορνφλέικς, που επιπλέουν μέσα σε αυτό. Εκτός, όμως, από καθημερινή πρωινή απόλαυση μπορούν να μετατραπούν σε μια αγαπημένη σοκολατένια συνήθεια!

Τα σοκολατάκια δημητριακών τα λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, ενώ είναι πολύ απλά στην παρασκευή τους και παράλληλα πιο υγιεινά από τα κλασικά.

Υλικά
225 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ νιφάδες σιταριού ή καλαμποκιού με σοκολάτα
50 γρ σταφίδες
50 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα
1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
24 πολύχρωμες χάρτινες θηκούλες για σοκολατάκια

Ξεκινήστε σπάζοντας τη σοκολάτα σε κομματάκια. Λιώστε τη σε μπεν-μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων) και ανακατέψτε τη με σπάτουλα για να γίνει λεία.

Αναμείξτε μεταξύ τους όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα.

Ανακατέψτε καλά το μίγμα και με ένα κουταλάκι του γλυκού, πάρτε μια ποσότητα από αυτό και γεμίστε μια μια τις χάρτινες θηκούλες.

Αφήστε τις να κρυώσουν σε δροσερό μέρος, όχι στο ψυγείο (θα αλλοιωθεί το χρώμα της σοκολάτας), για 1 ώρα περίπου και μετά προσφέρετε τα σοκολατάκια σας στους αγαπημένους σας.

Καλή επιτυχία!